PLATTSÄTTNING I UDDEVALLA

Plattsättning med kakel, klinker, mosaik och marmor är ett kvalitetsamedvetet, långsiktigt och slitstarkt val. Keramikens unika egenskaper och goda funktioner gör att det är ett lämpligt ytskiktsmaterial på och i krävande miljöer.

För ett bra resultat är det därför nödvändigt att underlaget är fast och stabilt. Våtrum, till exempel badrum, förses med tätskikt. Andra rum, till exempel kök, utförs med vattenavvisandeskikt. Underlag ska även vara torra, rengjorda och fria från lösa partiklar.

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning

  Hur fungerar plattsättning?

  För framgångsrik plattsättning bör underlaget vara fast, stabilt, torrt och rent. Våtrum, som badrum och duschar bör vattentätas innan plattsättningen påbörjas. Rum som kök bör ha ett vattenavvisande lager för att skydda kakel och underlag från vattenskador. Typen av underlag kan ha stor inverkan på arbetet med plattsättning. 

  Olika typer av plattor

  Keramiska plattor används vanligtvis på icke-porösa och hårda ytor som väggar och golv. Porslinsplattor används oftast för väggpaneler och dekorativa ändamål i kök. Marmor- eller naturstensplattor kan installeras på trä-, keramik- eller porslinsytor på grund av deras låga expansionshastighet som inte skadar det underliggande materialet.

  Fördelar med plattsättning

  1. Hållbart: Plattsättning med kakel, klinker, mosaik och marmor är ett mycket 
  2. Vattentätt: Keramiska plattor är vattentäta och motståndskraftiga för fukt 
  3. Lätt att rengöra: Keramiska plattor är lätta att rengöra och underhålla, 
  4. Brandsäkert: Kakel, klinker, mosaik och marmor har en hög motståndskraft mot brand.